2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Bulvių plokštainis su vištiena


Gana paprastas ir įprastas patiekalas, bet kai ateina šaltos ir lietingos dienos tik tokių ir noris! Aš labai labai mėgstu įvairius bulvinius patiekalus, bet mano vyras yra nusiteikęs prieš bulvinius blynus, nes jie visi kepti keptuvėje jam atrodo per riebūs. Bet kugelis tinka puikiausiai, nes riebaliukų beveik nesijaučia, o plius ir mėsos gauna pavalgyt. O kai į svečius užeina senelis, visada kartu ruošiu ir burokėlių sriubą, nes jam tai tobulas derinys.





  • 3 kg nuskustų bulvių (apie 15 vnt didesnių)
  • 0,5 l pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 0,7-1 kg vištos krūtinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • aliejaus

Nuskustas bulves ir nuluptą svogūną sutrinu bulvių tarkavimo mašina arba smulkiausia rankine trintuve. Vištieną supjaustau kubeliais ir gražiai apskrudinu keptuvėje (aš visada sudedu vištienos gabaliukus į įkaitintą keptuvę ir nejudindama palieku 3-4 min gerai apskrusti, tik tada pradedu maišyti ir sudedu prieskonius ). Į tarkuotų bulvių masę įmušu kiaušinį, įberiu 1 a.š. druskos, žiupsnelį pipirų, viską gerai išmaišau. Keptuvėje, kurioje skrudinau vištieną užvirinu pieną ir tik nustojusį kunkuliuoti supilu į bulves, sudedu apkeptą vištieną ir vėl viską gerai permaišau. Kepimo indą pašlakstau aliejumi, supilu plokštainio masę ir dar užpilu kelis šlakelius aliejaus ant masės viršaus - jie pagelbės kugeliui apskrusti. Kepu 200 laipsnių orkaitėje kiek virš valandos, arba kol plokštainio viršus gražiai apskrunda. Dažniausiai plokštainį tiekiu su grietinės-sviesto ir špinatų padažu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą