2016 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Makaronai su špinatais ir grietinėle


Reikia kartais kažko labai greitai ir kad būtų skanu, ir kad į darbą patogu įsidėti, ir ko nors vegetariško, nes kiek jau galima tos mėsos?! Tada darau makaronus. Labai mėgstu įvairius variantus su padažais iš grietinėlės, nes galima primaišyti begales skirtingų variantų, o skonis visada užtikrintai bus geras ir švelnus. Neseniai atradau šaldytus špinatus - jie super patogūs kai jų kur nors reikia įdėti daugiau - ar tai į troškinius, padažus, įvairius įdarus. Jie patogiai sušaldyti mažomis porcijomis ir nebereikia troškinti kalno šviežių špinatų, kurių išeiga būna tikrai maža.





  • 400 g mėgstamų makaronų (naudoju vamzdelius, nes jie gerai išlaiko skystesnius padažus)
  • 200 g šaldytų špinatų
  • 250 ml liesos grietinėlės (padažams visada naudoju 12 proc.)
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • Druskos
  • Aitriosios paprikos miltelių ant peilio galo
  • Kietojo sūrio pabarstymui

Paprasčiau nebūna - išverdu makaronus į vandenį įbėrus tik druskos, nes jau seniai paneigta kad reikia  į vandenį dar ir aliejaus pilti :) Keptuvėje įkaitintame aliejuje pašildau smulkintą česnaką tik tiek, kad pradėtų skleisti kvapą, bet nesudegtų. Tuomet sudedu šaldytus špinatus, druską, aitriosios paprikos miltelius, viską kelias minutes pakepinu. Tada į keptuvę supilu grietinėlę, leidžiu užvirti ir pakaitinu kol padažas ima tirštėti. Padažui baigiant gamintis įpilu kelis šaukštus krakmolingo vandens iš verdančių makaronų puodo, nes naudojant liesą grietinėlę reikia pagalbos padažui sutirštinti. Ir viskas! Jei valgysit viską iš karto, suverskite makaronus į padažo keptuvę ir gerai neišjungę ugnies permaišykite, bet jei kitą dieną nešitės į darbą, geriausia padažą ant makaronų sudėti kai jau viskas bus ataušę. Lieka tik užtarkuoti sūrio :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą