2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Tacos


Tacos - prieš pora metų mūsų pradėtas gaminti patiekalas, kurį vis pasiūlo mano vyras, kai jau nebežinom "ką skanaus suvalgyti?!", be to, tai daug sveikesnis pasirinkimas, kai norisi kebabo ar kito greito maisto. Man labiausiai tacos patinka gaminti, kai žinau, kad teks vaišinti daugiau žmonių, nes viską pasiruošti galima iš anksto, o kiekvienas pats susidėlioja sau po skanią porciją. Pirmą kartą gamindama pati kepiau ir tortilijas, bet tada visas gamybos laikas užtruko apie tris valandas, todėl dabar, tiesiog pasilengvindama sau darbą naudoju pirktines. Patarimas - kad ir kaip būtų skanu, dėkit įdaro į tortiliją su saiku, nes buvo ir tokių, kuriem teko valgyt virš kriauklės!




Troškiniui

  • 0,5 kg vištienos krūtinėlės
  • 2 raudonosios paprikos
  • 4 vidutiniai pomidorai
  • 1 didelis svogūnas
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 v.š. balzamiko acto
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • 1 a.š. saldžios maltos paprikos

Guacamole

  • 2 dideli avokadai (būtinai gerai sunokę!!!)
  • 3 v.š. riebesnės grietinės
  • 1 citrina
  • druskos

Kiti produktai

  • 2 pomidorai
  • 100-150 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • keli salotų lapai (naudoju iceberg, nes jos traškesnės ir tvirtesnės)
  • 12 vnt kvietinių tortilijų (man skanesnės ir patogesnės minkštos)
  • Citrina

Pirmiausia ruošiu  troškinį - jam naudoju smulkintuvą, nes taip viskas vyksta kelis kartus greičiau, bet jei jo neturite - tiesiog viską stenkitės pjaustyti kuo smulkiau. Taigi į smulkintuvą sumetu pomidorus, paprikas, svogūną, česnakus, supilu balzaminį actą, aliejų ir įberiu druskos (jei patinka aštriau pridėkite aitriosios paprikos) ir viską labai smulkiai sutrinu, kad išeitų lyg tirštas padažas. Vištieną supjausčius nedideliais kubeliais ir apibarsčius raudonąją saldžia paprika apkepu troškinimo inde, tada ant vištienos suverčiu trintas daržoves ir palieku troškintis ant nedidelės ugnies apie 30 min. Bebaigdama troškinti nukeliu dangtį, kad nugaruotų skysčio perteklius, paragaukit - gali prireikti dar druskos.
Kitas darbas - guacamole. Nulupu avokadus, išimu kaulą ir kartu su grietine, citrinos sultimis ir druska sutrinu trintuvu iki vientisos glotnios masės. Jei trintuvo neturit - darbą puikiai atliks ir šakutė. Labai gerai, jei galit 20 min. leisti avokadų kremui pastovėti šaldytuve, bet jei iš kart sėdate valgyti - taip pat ne bėda.
Paskutinis žingsnis - viską susidėti ant tortilijos. Dėkit šaukštą troškinio, paplėšykite salotos lapų, dėkite kelis plonus pomidoro griežinėlius, užberkit tarkuoto sūrio, negailėdami dėkite guacamole ir ant viršaus užspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Suvyniokite tortiliją ir skanaus!

1 komentaras:

  1. Coin Casino - 100% Bonus up to $500 + 100 FS
    A comprehensive guide to Coin Casino including bonuses and 인카지노 latest 제왕카지노 coin casino kadangpintar promotions. Get up to $500 and a 100% deposit match bonus.

    AtsakytiPanaikinti