2016 m. lapkričio 12 d., šeštadienis

Vištienos iešmeliai su perliniu kuskusu


Šituos iešmelius pirmą kartą išbandžiau prieš pora metų per gimtadienį. Reikėjo gal penkiolikai žmonių be užkandžių paruošti pagrindinį vakarienės patiekalą, taigi kiek pagalvojus nusprendžiau - vištienos vėrinukai su daržovėmis bus pats tas. Labai lengva pagaminti, lengva paskirstyti porcijomis, o taip pat, galima pasiruošti iš anksto ir atėjus draugams lieka tik pašaut į orkaitę. Mums patiekalas labai patiko, tik tada per gimtadienį neįvertinau, kad ne visi vaikinai (ne kaip mano vyras) mėgsta daržoves, todėl kai kuriose lėkštėse nuo medinių lazdelių radau suvalgytą tik mėsą.




8 vnt vėrinukams

  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 1 jaunos cukinijos
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. vorčesterio padažo
  • 1 v.š. sojų padažo
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
  • 0,5 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 a.š druskos
  • 8 medinių pagaliukų

Kuskusui

  • 350 g perlinio kuskuso
  • 1 didelio svogūno
  • 200 g šaldytų špinatų (gali būti ir švieži)
  • 2 skiltelių česnako
  • 300 g fetos tipo sūrio (minkšto, kurį būtų patogu sutrupinti)
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • druskos

Vėrinukams cukiniją pjaunu išilgai pusiau ir tuomet 1 cm pločio pusžiedžiais (aš ją nulupau, nes buvo labai negraži odelė, bet jaunai cukinijai ją tikrai palikite - bus spalvingiau). Paprikas supjaustau 2 cm dydžio kvadratėliais. Vištienos filė taip pat pjaustau 2-3 cm dydžio gabalėliais. Supjaustytą mėsą valandą pamarinuoju aliejaus, vorčesterio ir sojų padažo, čiobrelio, saldžiosios maltos paprikos, aitriosios paprikos dribsnių ir druskos mišinyje. Pasiruošus visas dalis, paeiliui mėsa-paprika-mėsa-cukinija suveriu ant iešmelių. Prieš veriant produktus, iešmelius kelias minutes pamirkau šaltame vandenyje - taip jie nepasvils. Iešmelius sudedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepu apie 30-40 min iki 200 laipsnių  įkaitintoje orkaitėje.

Perlinį kuskusą išverdu kaip nurodyta ant pakuotės (supilu į dvigubą kiekį negu yra kuskuso verdančio sūdyto vandens ir ant mažos ugnies verdu 15-20 min, kol susigers visas vanduo). Keptuvėje pakepinu vieną smulkiai pjaustytą svogūną, sudedu smulkintus česnakus. Kai svogūnai pasidaro gražiai auksiniai sudedu špinatus ir dar kelias minutes patroškinu ant silpnos ugnies. Į išvirusį kuskusą suverčiu špinatų ir svogūnų mišinį, sutrupinu sūrį ir viską gerai išmaišau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą