Šituos iešmelius pirmą kartą išbandžiau prieš pora metų per gimtadienį. Reikėjo gal penkiolikai žmonių be užkandžių paruošti pagrindinį vakarienės patiekalą, taigi kiek pagalvojus nusprendžiau - vištienos vėrinukai su daržovėmis bus pats tas. Labai lengva pagaminti, lengva paskirstyti porcijomis, o taip pat, galima pasiruošti iš anksto ir atėjus draugams lieka tik pašaut į orkaitę. Mums patiekalas labai patiko, tik tada per gimtadienį neįvertinau, kad ne visi vaikinai (ne kaip mano vyras) mėgsta daržoves, todėl kai kuriose lėkštėse nuo medinių lazdelių radau suvalgytą tik mėsą.
8 vnt vėrinukams
- 500 g vištienos krūtinėlės filė
- 2 raudonųjų paprikų
- 1 jaunos cukinijos
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. vorčesterio padažo
- 1 v.š. sojų padažo
- 1 a.š. džiovinto čiobrelio
- 1 a.š. maltos saldžiosios paprikos
- 0,5 a.š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 a.š druskos
- 8 medinių pagaliukų
Kuskusui
- 350 g perlinio kuskuso
- 1 didelio svogūno
- 200 g šaldytų špinatų (gali būti ir švieži)
- 2 skiltelių česnako
- 300 g fetos tipo sūrio (minkšto, kurį būtų patogu sutrupinti)
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- druskos
Vėrinukams cukiniją pjaunu išilgai pusiau ir tuomet 1 cm pločio pusžiedžiais (aš ją nulupau, nes buvo labai negraži odelė, bet jaunai cukinijai ją tikrai palikite - bus spalvingiau). Paprikas supjaustau 2 cm dydžio kvadratėliais. Vištienos filė taip pat pjaustau 2-3 cm dydžio gabalėliais. Supjaustytą mėsą valandą pamarinuoju aliejaus, vorčesterio ir sojų padažo, čiobrelio, saldžiosios maltos paprikos, aitriosios paprikos dribsnių ir druskos mišinyje. Pasiruošus visas dalis, paeiliui mėsa-paprika-mėsa-cukinija suveriu ant iešmelių. Prieš veriant produktus, iešmelius kelias minutes pamirkau šaltame vandenyje - taip jie nepasvils. Iešmelius sudedu į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepu apie 30-40 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Perlinį kuskusą išverdu kaip nurodyta ant pakuotės (supilu į dvigubą kiekį negu yra kuskuso verdančio sūdyto vandens ir ant mažos ugnies verdu 15-20 min, kol susigers visas vanduo). Keptuvėje pakepinu vieną smulkiai pjaustytą svogūną, sudedu smulkintus česnakus. Kai svogūnai pasidaro gražiai auksiniai sudedu špinatus ir dar kelias minutes patroškinu ant silpnos ugnies. Į išvirusį kuskusą suverčiu špinatų ir svogūnų mišinį, sutrupinu sūrį ir viską gerai išmaišau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą