2017 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Picos "Trys rūkalos" ir tiesiog su vištiena

Nejaučiat, kad artėjant savaitgaliui viduj ima kirbėt toks nors ir mažytis bet stiprus jausmas, kad reikia kažką smagaus veikti? Atsiradus dukrai tą ką smagaus nuveikus jausmą reikia kiek prislopinti, todėl dabar vietoj didesnių baliukų dažniau ramiai pavakarojam su keliais draugais ir stalo žaidimais. O tokiems pasisėdėjimams dažnai kepam namines picas. Turiu savo patikrintą iš Jamie Oliver nusižiūrėtą pado receptą, o visa kita tai jau fantazijos ir šaldytuvo turinio klausimas. Paskutiniu metu vis kepam nuo mano draugės nusižiūrėtą picą, kurią pačios praminėm "Trys rukalos" (nes turim dar ir trečią draugę, kuri toli, bet švenčiam visada kartu, tik per Skype). Taigi šį kartą dvi picų rūšys - mano draugių mėgiamiausia su serano ir rukolom ir su vištiena, kurios paprašė mano vyras.




Picos tešla (išeina dvi didelės per visą orkaitės skardą picos)

  • 750 g kvietinių miltų (kartais trečdalį miltų keičiu į rupius)
  • 14 g sausų mielių
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis cukraus
  • 1,5 stiklinės šilto vandens (arba tiek, kad tešla minkytųsi)

Miltus persijoju į dubenį, įberiu druskos. Viename šiltame puodelyje vandens ištirpinu žiupsnelį cukraus ir sausas mieles. Kai mielės ima putoti, supilu viską į dubenį su miltais, taip pat įpilu alyvuogių aliejų ir vis pripildama papildomai šilto vandens užminkau minkštą, elastingą tešlą. Patepusi aliejumi rankas suformuoju iš tešlos rutulį, uždengiu indą maistine plėvele ir palieku šiltoje apie valandą kildintis. Jei turit laiko, po valandos perminkykit tešlą ir palikit dar bent pusvalandžiui pakilti - tada ji bus dar puresnė, bet visiškai užtenka ir vieno kildinimo.

"Trys rukalos" (žinau žinau kad ne taip rašoma, bet mes jau taip praminėm!)

  • 150 g serano ar kito vytinto kumpio
  • 100 g konservuotų svogūnėlių
  • Vienas rutuliukas mocarelos sūrio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 70 g gražgarsčių
  • 3 v.š. majonezo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 2 a.š. adžikos

Iškočioju puse pagamintos picos tešlos, tiesiu ją į skardą išklotą kepimo popieriumi, arba skardą pateptą aliejumi. Picos padą patepu majonezo, pomidorų padažo ir adžikos mišiniu. Ant viršaus paplėšau kumpio ir pridėlioju svogūnėlių. Pašaunu į 250 laipsnių orkaitę 8 min., praėjus šiam laikui ištraukiu, apibarstau tarkuotu mocarelos ir fermentinio sūrio mišiniu ir dar pašaunu į orkaitę 7 min. Ištraukus ant picos viršaus sudedu rukolas ir apšlakstau alyvuogių aliejum.

"Rimtesnė su vištiena"

  • Viena virta vištos krūtinėlės file
  • 5-6 marinuoti agurkėliai
  • Indelis juodųjų alyvuogių
  • Vienas rutuliukas mocarelos sūrio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 3 v.š. majonezo
  • 2 v.š. pomidorų padažo
  • 2 a.š. adžikos

Viskas iš esmės taip pat - iškočioju tešlą, ant jos užtepu visus padažus. Sudedu plonai riekelėm supjaustytą vištieną, agurkėlius ir alyvuoges. Šaunu į 250 laipsnių orkaitę 8 min., ištraukus apibarstau mocarelos-fermentinio sūrio mišiniu ir dar grąžinu 7 min į orkaitę. Iškepusios picos kraštus patepu alyvuogių aliejumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą