6 vnt mėsainiams reiks:
- 6 vnt mėsainnių bandelių (kartais kepu ir pati, bet kai reikia greit, skanu ir pirktinės)
- 1 kg maltos kiaulienos per puse su malta jautiena
- 1 vnt kiaušinis
- 100 g čederio arba ementalio sūrio
- 12 vnt karštai rūkytos šoninės juostelių
- 2 vnt pomidorų
- Kelių marinuotų agurkėlių
- Šviežių salotos lapų
- Saujelės marinuotų svogūnėlių
- 3 v.š. majonezo
- 3 v.š. mėgiamo pomidorų padažo
- 3 v.š. grūdėtų garstyčių
- Druskos
- Pipirų
Pirmiausia pasiruošiu mėsos paplotėlius. Į maltą mėsą įmušu kiaušinį ir pagardinu tik druska ir pipirais. Suformuoju šešis 1 cm storio paplotėlius, kiek labiau įspaudžiu jų vidurį (tam, kad kepdami neišsipūstų į viršų ir nepasidarytų beveik apvalūs) ir iš abiejų pusių apkepu kaitrioje keptuvėje. Aišku idealu jei kepat grilyje, ar bent grilinėje keptuvėje.
Pasiruošiu padažą - indelyje sumaišau majonezą su pomidorų padažu ir suberiu pasmulkintus marinuotus svogūnėlius.
Liko sudėti mėsainį. Abi bandelės puses patepu pasiruoštu padažu, ant apatinės bandelės pusės dedu salotos lapą, guldau mėsos paplotėlį, jį ištepu garstyčiomis, uždedu ne pačia ploniausią riekelę sūrio, kelias plonas riekeles pomidoro, marinuoto agurko ir pabaigai kelias keptuvėje paskrudintas šoninės juosteles. Užvožiu antra bandelės pusele ir pašaunu 3-5 min į 180 laipsnių karščio orkaitę. Tik orkaitėje patariu mėsainius prižiūrėti, kad neperdžiūtų bandelė, pakanka palaukti kol sūris išsilydys.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą