2017 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Naminiai mėsainiai

Namie turim tokią tradiciją jau tapusią taisykle - penktadienio vakarą aš negaminu! Tai reiškia, kad jei sėdim namuose maistą paprastai užsisakinėjam. Nemeluosiu, mėgstam pavalgyt ir tikrai nesveiko maisto. Istorija tokia, kad užsimanėm burgerių, bet iš namų važiuoti nei aš nei vyras jau nebenorėjom. Internete suradau kad galima jų užsisakyti ir su pristatymu į namus - labai gerai! Išsirinkau ko norim, susidėjau į krepšelį, suvedžiau reikalingus asmens duomenis ir jau visa laiminga spaudžiu "patvirtinti užsakymą", o sistema man išmeta sakinį, kad į mūsų rajoną nepristato! Galit įsivaizduot koks jausmas apima alkaną žmogų penktadienio vakarą kai filmas jau išsirinktas su nusiteikimu kad nereiks stovėt prie puodų ir tuoj gausiu skaniai pavalgyt. Tada galvoju  - na jau ne, tikrai nevažiuosiu ir nepirksiu aš tų mėsainių, parduotuvė gi daug arčiau, pasigaminsiu pati.



6 vnt mėsainiams reiks:

  • 6 vnt mėsainnių bandelių (kartais kepu ir pati, bet kai reikia greit, skanu ir pirktinės)
  • 1 kg maltos kiaulienos per puse su malta jautiena
  • 1 vnt kiaušinis
  • 100 g čederio arba ementalio sūrio
  • 12 vnt karštai rūkytos šoninės juostelių
  • 2 vnt pomidorų
  • Kelių marinuotų agurkėlių
  • Šviežių salotos lapų
  • Saujelės marinuotų svogūnėlių
  • 3 v.š. majonezo
  • 3 v.š. mėgiamo pomidorų padažo
  • 3 v.š. grūdėtų garstyčių
  • Druskos
  • Pipirų

Pirmiausia pasiruošiu mėsos paplotėlius. Į maltą mėsą įmušu kiaušinį ir pagardinu tik druska ir pipirais. Suformuoju šešis 1 cm storio paplotėlius, kiek labiau įspaudžiu jų vidurį (tam, kad kepdami neišsipūstų į viršų ir nepasidarytų beveik apvalūs) ir iš abiejų pusių apkepu kaitrioje keptuvėje. Aišku idealu jei kepat grilyje, ar bent grilinėje keptuvėje. 
Pasiruošiu padažą - indelyje sumaišau majonezą su pomidorų padažu ir suberiu pasmulkintus marinuotus svogūnėlius. 
Liko sudėti mėsainį. Abi bandelės puses patepu pasiruoštu padažu, ant apatinės bandelės pusės dedu salotos lapą, guldau mėsos paplotėlį, jį ištepu garstyčiomis, uždedu ne pačia ploniausią riekelę sūrio, kelias plonas riekeles pomidoro, marinuoto agurko ir pabaigai kelias keptuvėje paskrudintas šoninės juosteles. Užvožiu antra bandelės pusele ir pašaunu 3-5 min į 180 laipsnių karščio orkaitę. Tik orkaitėje patariu mėsainius prižiūrėti, kad neperdžiūtų bandelė, pakanka palaukti kol sūris išsilydys.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą