2017 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Vištienos troškinys su indišku prieskoniu

Troškinius gaminti aš mėgstu. Jie labai universalūs, nes galima sudėti daug spintelėse ar šaldytuve besivoliojančių likučių, kurių šiaip sau niekas tikrai neims ir nevalgys. Antras man patinkantis dalykas tai trumpas gamybos laikas (troškinimosi laiko aš į jį neįskaičiuoju, nes ką jau ten ir veikti). Dar patinka, kad net naudojant beveik tuos pačius produktus troškinio pagrindui, pridėjus kelis kitokius prieskonius galima išgauti nemažai skirtingų skonių ir variantų. Kada nors papasakosiu ir apie savo patį paprasčiausią ir dažniausiai gaminamą vištienos troškinį, bet šį kart išėjo labiau indiškus kvapus ir skonį primenantis variantas.




4 porcijoms reikės:

  • 600-800 g vištienos krūtinėlės file
  • 2 vnt vidutinių morkų
  • 1 vnt poro
  • 400 g. šaldyto žieminių daržovių mišinio (arba jei namie turite šparaginių pupelių, briuselio kopūstų, žiedinio kopūsto)
  • 100 g šaldytų arba 200 g šviežių špinatų
  • Ryšelio šviežios kalendros
  • 400 ml indelio kokosų pieno
  • 3 a.š. kario miltelių
  • 2 a.š. rūkytos saldžiosios paprikos
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. cinamono
  • 0,5 a.š. maltos aitriosios paprikos
  • Druskos pagal skonį

Vištieną supjaustau mažais kubeliais, apibarsčius saldžiąja rūkyta paprika ir druska gerai apskrudinu troškintuve su šiek tiek aliejaus. Sumažinus kaitrą į troškintuvą sudedu mažais kubeliais pjaustytas morkas, pusžiedžiais pjaustytą porą, suberiu šaldytų daržovių mišinį arba kiek pasmulkinus sudedu likusias šviežias daržoves. Viską užpiltu puse puodelio vandens, suberiu kario miltelius, maltą kuminą, cinamoną, aitriąją papriką, kelis žiūpsnius druskos ir ant vidutinės ugnies palieku troškintis apie pusvalandį. Po 30 min sudedu šaldytus arba kiek pasmulkintus šviežius špinatus ir supilu kokosų pieną. Viską dar 10 min pakaitinu vis permaišant. Paragaukit ar netrūksta druskos. Troškinį tiekiu su ryžiais ir būtinai pabarstytą šviežiomis kalendromis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą