2017 m. sausio 8 d., sekmadienis

Žuvis grybų ir daržovių laivelyje

Pažiūrėjom vieną dieną su vyru dokumentiką, kurioje buvo pasakojama, kokią didelę žalą gamtai daro pramoninis gyvūnų auginimas maistui. Supratę kad mėsos tikrai nepavyks atsisakyti, pasižadėjom sau bent vieną dieną per savaitę būtinai gaminti žuvį (aišku likusiomis dienomis taip pat nesivartėm kotletų ir karbonadų jūroj). Iš esmės nesu didžiulė baltos žuvies ir iš viso žuvies mėgėja - jei jau prispirdavo reikalas rinkdavausi gaminti lašišą. Bet kas savaitę valgyti tik lašišą tikrai nusibostų, o ir brangu. Dėl to nusipirkau rudagalvių menkių file ir prisiminus tėčio vaikystėje gamintą patiekalą, jį paruošiau šiek tiek kitaip. Išėjo tikrai gera vakarienė.





4 porcijoms reiks:

  • 500 g rudagalvių menkių filė
  • 200 g pievagrybių
  • 2 vnt didelių morkų
  • 2 vnt didelių svogūnų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2 v.š. majonezo
  • 4 a.š. kaparėlių
  • 1 a.š. citrinpipirių
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų

Žuvies filė supjaustau 4-5 cm dydžio gabalėliais, juos apibarstau citrinpipiriais ir druska, palieku marinuotis. Į keptuvę su šiek tiek aliejaus sudedu smulkiai pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštėja, sudedu pasmulkintus pievagrybius, užbarstau druskos ir gausiai pipirų. Uždengus dangčiu leidžiu viskam 10 min pasitroškinti. 
Pasiruošiu keturis folijos lapus. Į jų vidurį sudedu daržovių ir grybų troškinį, ant viršaus išrikiuoju po 3-4 gabalėlius žuvies. Sandariai užlankstau foliją ir suguldau ant kepimo skardos. Pašovus į 200 laipsnių karščio orkaitę, kepu 20-30 min. Praėjus maždaug pusvalandžiui, ištraukiu žuvies laivelius, atlankstau foliją taip, kad atsivertų viršus, bet per šonus neišbėgtų skystis. Žuvies viršų aptepu sūrio ir majonezo mišiniu, užbarstau kaparėliais ir dar palieku 5-10 min pakepti kol sūris išsilydis. Skaniausia patiekti su ryžiais!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą