4-6 porcijoms reikės:
- 1 kg kiaulienos nugarinės
- 2 didesni svogūnai
- 3-4 v.š. majonezo
- 100 g fermentinio sūrio
- 50 g sviesto
- Druskos
- Pipirų
Kiaulienos nugarinę supjaustau 2 cm storio kepsneliais, sudedu ant kepimo popieriaus ar maistinės plėvelės, pabarstau druska ir pipirais ir ant viršaus užklojus kitą popieriaus ar plėvelės sluoksnį šiek tiek pamušu su kočėlu (tiesiog neturiu mėsos muštuko). Į gilesnį indą, tinkamą kepti orkaitėje vienas šalia kito sudedu kepsnelius, visus aptepu majonezu. Plonais pusžiedžiais supjausčius ant majonezo kloju svogūnus, viską gausiai užbarstau fermentiniu sūriu. Į kepimo indą iki pusės kepsnelių įpilu vandens, mažais gabalėliais įpjaustau sviestą. Pašaunu į 170-180 laipsnių orkaitę ir kepu apie 30 min. Labai mėgstu kai sūris ne tik išsilydo, bet ir paskrunda. Man skaniausia prieš baigiant kepti kepsniukus dar pabarstyti sezamo sėklomis arba linų sėmenimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą